Mert nincs új a Nap alatt...

2015. július 06. 13:56 - JamesGrey

A 'Harcosok klubja' gyerekeknek

fight-club-4-kids.jpg

 

Rengeteg olyan alkotás van, ami méltán érdemelte ki a tiszteletet az irodalomban. Csavaros történetvezetés, remek karakterdráma vagy csak az irodalmi eszközök művészi használata miatt mindenki ismeri ezeket a műveket - nem is véletlenül; mint a Zabhegyezőt (vagy ahogy mostanában emlegetik, ”Rozsban a fogó”), A legyek urát, vagy személyes kedvencemet, A ragyogást. Azt azért mindenképpen meg kell említeni, hogy ezekhez szükségeltetik egy bizonyos életkor betöltése, ezért nem adnám minden gyerek kezébe. Érni és fejlődni kell ezekhez az alkotásokhoz, így az olyan művek, mint a Harcosok Klubja, nem tartozik a gyerekkönyvek kategóriájába. Vagy mégis?

 

Nem hiszem, hogy sok ember van földön s égen, aki ne ismerné a 'Harcosok klubját'. A könyv félelmetesen fokozza a feszültségeket, míg végül az olvasó el nem jut a végkifejletig. Ha a könyvet nem is, a David Fincher által rendezett adaptációt mindenkinek ajánlom. Remek történet egyedi megvalósítással. De egy biztos... a sztori szigorúan 18-as karikát érdemel.

 

Szerencsére Chuck Palahniuk, a könyv szerzője, elkészítette a gyerek-barát verziót, amit saját maga olvas fel. A 'Fight Club 4 Kids' című alkotás természetesen csak egy vicc, de Mashable.com irodájában készült videó remekül sikerült. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki már ismeri a sztorit, mert rengeteg spoilert tartalmaz. Viszont, most már mindenki nyugodtan megoszthatja a kedvenc részeit a Harcosok klubjából minden ijesztő elem nélkül. Micsoda remek ötlet. Kiváló ajándék születésnapra és házassági évfordulóra. Ti megvennétek?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holdfenyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr587604464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mert nincs új a Nap alatt...
süti beállítások módosítása