Mert nincs új a Nap alatt...

2015. augusztus 02. 13:49 - JamesGrey

Levél a múltba

stephen-king-012.jpg

 

Már öt éve annak, hogy a horror koronázatlan királya, Stephen King, levelet fogalmazott meg a tizenhat éves önmagának. Levelének egyértelmű üzenete: „Maradj távola az élvezeti szerektől!”

 

Üzenete nem véletlenül fontos, hiszen Stephen King a Carrie megjelenése után évekig küzdött az alkohol, majd a különböző drogok rabságától. Ez a fajta mámor munkáiban is megnyilvánul, és saját bevallása szerint a Rémkoppantók című regény eseményeire csak ködösen emlékszik. Ez a függőség közel tíz évig tartott, melyre tizenhat éves önmagának figyelmét is felhívja.

 

letter.png

 

A már 67 éves szerző szerencsére kigyógyult betegségéből, de ezt a levelet nem csak saját magának, hanem másoknak is nevelő célzattal fogalmazta:

 

„ Tehetséges vagy és rengeteg embert boldoggá fogsz tenni a történeteiddel, de – sajnálatos módon, de tény – te is csak egy narkós vagy, aki eseményre vár. Ha nem törődsz ezzel a levéllel és nem változtatod meg a jövőt, legalább tíz jó éved – a harmincas éveidtől a negyvenig – a sötétségbe fordul, ahol cserben hagysz egy csomó embert és képtelen leszel élvezni a sikered. Több alkalommal kerülsz majd közel a halálhoz. Tégy magadnak egy szívességet és élvezz egy világosabb, produktívabb világot. Emlékezz erre, mint a szerelemre, a kísértés legyőzése teszi erősebbé a szívet.”

 

Legyen ez lecke mindenkinek!

 

Ti mit üzennétek kamasz önmagatoknak, ha lehetőségetek lenne rá?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holdfenyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr287673598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bengapu 2015.08.22. 18:39:05

Én 25 éves fejjel már tudnék üzenni a 18 éves önmagamnak: "Ne hajtsd túl Magad! Ne akarj mindenkinek folyamatosan megfelelni! És nem utolsó sorban: ne hidd, hogy az alkohol megoldás a gondokra. Épp ellenkezőleg... Csak elmélyítik."
Hirtelen ennyi jutott eszembe, bár biztos tudnám folytatni a "figyelmeztetést"...
Mert nincs új a Nap alatt...
süti beállítások módosítása