Mert nincs új a Nap alatt...

2017. november 27. 21:30 - Kodoc

Új magyar Fantasy világ épül?

Talán - még ha csak érintőlegesen is - mindenki hallott már a M.A.G.U.S.-ról, a szerepjátékról, kártyajátékokról és a világát felépítő és árnyaló regényekről. A 90-es évektől egészen a 2010-es évek elejéig ez a világ megkerülhetetlen pontja volt a magyar fantasy társadalomnak. Mostanában azonban egyre kevesebbet hallani róla. Akiknek ennek kapcsán szomorúság vagy esetleg hiányérzet támad fel fantasy-rajongó lelkében van egy jó hírünk: feltörekvőben van egy újabb - és kicsit "dark"-abb fantasy világ, az Unseen Domains.

Miről is van itt szó?

Képzeljünk el egy olyan alternatív valóságot, ahol 1648-ban elszabadult a mágia, az is lehetőleg a kegyetlenebbik módon. Ebben a sötét lepusztult 17. századi alternatív valóságban van minden, amit fantasy-rajongó szeme-szája kívánhat: élőhalottak, boszorkányok, farkasemberek, pusztulás, széthúzás, apokalipszis. Izgalmasnak hangzik? Nos, ez az Unseen Domains világa.

22338965_1887819211480887_2298534311486167756_o.jpg

Lényegében az alapszituáció onnan indul ki, hogy 1648-ban kitör egy boszorkánypestisnek nevezett járvány, mely végigsöpör Európán a lakosság jó részét elpusztítva. Ha ez még nem lenne elég borzalmas, a betegségben elhunytak nem maradnak csak simán halottak, hanem élőholtként térnek vissza, és akit ők megharapnak vagy megkarmolnak szintén élőholttá válik. A klasszikus Romero-féle előholt szabályok itt is működnek.
Az országok és birodalmak képtelenek megbirkózni ezzel a helyzettel és az ismert világ mind politikailag mind gazdaságilag összeomlik.
A boszorkánypestis kitörése óta, ezt a megtört új világot körüllengi a mágia. Alakváltók, tündérek és vámpírok uralják Európa egy-egy korábban szebb időket megélt szegletét. A valóság szövetét hol tértörések, hol pedig pokolba nyíló kapuk szabdalják. A megmaradt emberiségnek keményen meg kell küzdenie az életben maradásért.


Mi készül itt?

Előszöt is, facebook oldaluk szerint egy számítógépes taktikai kártyajáték készül a világ alapján. Akarva akaratlanul a Blizzard nagysikerű Hearthstone-ja jut eszembe. Izgalmasnak hangzik!

Másrészt rendszeresen jelennek meg a világban játszódó kifejezetten igényesen elkészített képregények az oldalukon. Vadas Máté rajzai egyszerűen lenyűgözőek. Remekül teremti meg az atmoszférát, amiről messziről süt a dark fantasy hangulat. A most futó, szabadon elérhető Fallen Ones írója, Varga Bálint Bánk is ki tesz magáért. A rövid történetek pörgősek, izgalmasak és nem utolsósorban véresek. Egyszerűen minden van bennük, ami kell egy ilyen képregénybe. A történet igencsak szövevényes, a szereplők szálai összefonódnak egy kerek egészt alkotva. A képregény ugyan még csak a harmadik résznél jár, de már izgatottan várjuk a folytatást. A néhány oldalas sztorikban feltűnik farkasember, orgyilkos, egy steampunk mérnök, árulás, ármány, halál, brutalitás. Kiválóan használják a világ által nyújtott lehetőségeket. Nagy „piros-pont” nekik.

fall.png

Harmadrészt egy a világban játszódó antológia megjelenésére is készülnek, ami már előrendelhető. A Szilánkok című kötetet december 15-ére ígérik, gyakorlatilag már a nyomdában várja az érdeklődőket. A kifejezetten igényesen megrajzolt borító 13 alkotó 14 novelláját rejti. Kíváncsian várjuk!

zmyfgzj7nhgv6i0uka9u.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holdfenyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr1613347439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mert nincs új a Nap alatt...
süti beállítások módosítása