Mert nincs új a Nap alatt...

2015. július 09. 10:04 - JamesGrey

Még több Harry Pottert a népnek!

harry_through_the_years_by_chelsea_bee-d4dibhf.jpg

 

Közel tíze már annak, hogy a „Harry Potter széria” utolsó kötete, a „Harry Potter és a Halál ereklyéi”, 2007 nyarán megjelent. A sorozat végső része lezárt egy korszakot, nem csak a kis varázslólegény tanulmányait, hanem egyesek gyerekkorát is. Még anno, annak idején az olvasók együtt cseperedhettek fel Harryvel és barátaival. A ma már több, mint 400 millió példányszámban eladott sorozat belevésődött mindenki emlékezetébe és fájó szívvel ugyan, de el kellett engedni Harry kezét, hogy ő is felnőtté váljon, mint mindenki más.

 

De a rajongók egyre csak azt kérdezték, hogy lesz-e még több könyv?

 

J.K. Rowling még 2007-ben úgy reagált erre, hogy teljesen befejezte a történetet.

 

Mindig azt mondom, hogy soha se mond, hogy soha... tíz éven belül vissza szeretnék térni ehhez, de ez nem valószínű.”

 

2011-ben elindította a Pottermore.com nevű weboldalt, mivel rádöbbent, hogy rengeteg dolog tisztázatlan maradt, mint például karakterek háttértörténetei. Ha tudni szeretnéd, hogy Dursley-ék valóban gyűlölték-e Harryt, látogass el az oldalra.

 

Most viszont az írónő ismét tollat ragadott – habár nem egy könyv miatt.

 

Két Potter-projekt közeledik felénk: egy a képernyőn és egy a színpadon.

 

j-k-rowling-twitter-harry-potter-and-cursed-child-02.jpg

Rowling írja a következő Potter-univerzimban játszódó trilógia forgatókönyvét, ami a „Fantastic Beasts and Where to Find Them” címet viseli. ( Néhány rajongónak ez ismerősen csenghet) A trilógia első része 70 évvel a Bölcsek köve eseményei előtt fog játszódni. Állítólag 2016 novemberében már a mozikba fog kerülni.

 

Meglepetten olvastam a Harry Potter and the Cursed Child-ról, hogy a következő Potter-kaland a színpadon fog játszódni. Az írónő szerint egyértelmű lesz, hogy miért döntött a drámai forma mellett. Jogosan merült fel a kérdés, hogy akkor mikor fog játszódni a történet? Egy előzmény lenne? Ezt J.K. Rowling cáfolta.

 

 

A Harry Potter and the Cursed Child, egy még el nem mesélt része Harry történetének.”

 

Sajnos ennél többet nem árult el. Addig is nekünk marad a várakozás és a régi könyvek újraolvasása... no meg, a huss és pöcc!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holdfenyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr87612198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mert nincs új a Nap alatt...
süti beállítások módosítása